сексуално образование

Реакција: Црквата подалеку од женските права!

Во секуларна држава, мислењето на Црквата е нерелeвантно во креирањето ...
Прочитај повеќе

Декларација „Со сексуално образование во училиштата до поздрава ...

Имајќи ја предвид загрижувачката состојба со здравјето и добросостојбата на ...
Прочитај повеќе

Телевизија „Алфа“го прекрши Кодексот на новинарите со прилогот ...

Здружение ХЕРА испрати жалба до Советот за етика во медиумите ...
Прочитај повеќе

Повик за учество на обука за врснички едукатори

ХЕРА, во рамките на својата програма за неформално сеопфатно сексуално ...
Прочитај повеќе

Демант: Сексуалното образование да не се злоупотребува за ...

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражувања упатува демант ...
Прочитај повеќе

Сексуалното образование нè учи за здравје!

Со намера да ги доближиме придобивките што ги носи сеопфатното ...
Прочитај повеќе