Здравје на Роми

Билтен #2: Ромски здравствен медијатор

Со цел да го подобри здравствениот и социјалниот статус на ...
Прочитај повеќе

Дали знаеш сè за туберкулозата?

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  Туберкулоза,пренос, извор, симптоми, откривање, ...
Прочитај повеќе

Здрава бременост

Година на издавање: 2012 Клучни зборови:  Здрава бременост, жена, права, ...
Прочитај повеќе

Што е тоа ромски здравствен медијатор?

Што е тоа ромски здравствен медијатор (РЗМ)? Во што може ...
Прочитај повеќе

Извештај од проценката за пристап до здравствени и ...

Година на издавање: 2010 Клучни зборови:  Ромска заедница во Македонија, ...
Прочитај повеќе