Macedonia

Меѓународен ден на Ромите: За Ромките кај нас ...

Педесет години од воспоставувањето на 8 април како Меѓународен ден ...
Прочитај повеќе

Извештај од консултативниот процес со младите од клучните ...

Извештајот пред вас е резултат на консултативниот процес кој се ...
Прочитај повеќе

Соопштение по повод Меѓународниот ден на човековите права ...

Комитетот за човекови права ја прашува Македонија зошто го ограничува ...
Прочитај повеќе

Контра(млади)цепција

Контра(млади)цепција низ факти ја прикажува ситуацијата во однос на употребата ...
Прочитај повеќе

91 организација од целиот свет го потпишаа писмото ...

Кога беше поднесен новиот предлог закон за пчрекинување на бременоста, ...
Прочитај повеќе