15.06.2017

Конкурс за координатор/ка за комуникации на определено време

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање на координатор/ка за комуникации

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

 • Завршено високо образование
 • Најмалку 3 годишно работно искуство во координирање на комуникациски активности и односи со јавноста
 • Напредни вештини за уредување, развој на содржини и комуникација со нови и традиционални медиуми
 • Изградени вештини за логистика и спроведување на административни задачи
 • Солидни познавања за издавачката дејност и процеси на продукција на видео и аудио материјали
 • Напредно користење со англиски јазик
 • Насоченост кон навремено исполнување на зададените задачи
 • Државјанство на Република Македонија

 

Предност ќе имаат кандидатите и кандидатките кои ќе покажат искуство во:

 • Искуство со комуникација на теми поврзани со сексуалното и репродуктивно здравје и права
 • Солидни вештини за користење на програми за графичко уредување
 • Искуство во работа во здружение на граѓани

 

Опис на работната позиција:

Вработената или вработениот ќе биде одговорна/ен за организирање на логистичките и комуникациските активности. Обврските ќе бидат поврзани со координирање на севкупната комуникација со јавноста и медиумите, осмислување на стратегии за комуникација,  организирање на конференции за медиуми, организирање на состаноци и обуки,  раководење со веб страна, платформи на социјалните медиуми, подготовка на извештаи, фасилитирање на процеси на продукција на видео и аудио материјали, како и издаваштво.

Работниот ангажман е до 30 јуни 2018 година и предвидува договор за работен однос со покриени придонеси за здравствено и пензиско осигурување.  Предвидената БРУТО платата е во висина од 46.000,00 денари.

 

Најдоцна до 26 јуни 2017 година заинтересираните кандидати и кандидатки треба да достават:

– Детална биографија (во која јасно го наведуваат претходното искуство според пропозициите/условите на конкурсот)

– Писмо за мотивација

– Една препорака од претходните работни места кои потврдуваат искуство во спроведување на комуникациски активности

 

Ќе се разгледуваат само оние кандидатки и кандидати кои ќе ги достават бараните документи. Оние кои ќе ги обезбедат докази за бараните критериуми ќе влезат во потесен избор и ќе бидат повикани на разговор. Ве молиме наведете телефон за контакт и e-mail адреса.

Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите, по електронски пат, во рок од 8 дена по затворање на конкурсот.

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидати без оглед на етничката припадност, родовата идентификација, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа, ќе имаат еднакви услови.

Документите со назнака/предмет на пораката конкурс за координатор/ка за комуникации можете да ги доставите на следниов начин: 

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk
По пошта:  Х.Е.Р.А. ул. Дебарца 56/1-4, Скопје, со назнака (оглас за координатор/ка за комуникации)

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Истражување „Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“

„Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“ ги истражува ефектот и последиците од донесувањето на постојниот Закон за прекинување на бременоста во 2013 година, со кој се воведоа ограничувачки законски одредби и се отежна пристапот до безбеден и легален абортус во Македонија. Негативниот ефект на постојната законска регулатива […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:   Општи квалификации: Завршено високо образование Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје Државјанство на Република Македонија Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.