roma

Анализа на пречките со кои се соочуваат Ромките ...

Дискриминацијата и стереотипите, ниското ниво на образование и квалификации, социо-економската ...
Прочитај повеќе

Билтен #5: Ромски здравствен медијатор

Пред вас е петтото издание на Билтенот за ромски здравствени ...
Прочитај повеќе

Mеѓународната конференција – “До Подобро здравство за Ромите”

Во име на македонското претседателствување со Ромската декада 2005-2015, Х.Е.Р.А ...
Прочитај повеќе