15.01.2015

Конкурс за привремен работен ангажман

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување Х.Е.Р.А.- објавува конкурс за ангажирање на Психотерапевти како даватели на услуги во Семеен центар на Град Скопје за повремена работа, односно советување на сторители на семејно насилство,  жртви на семејно насилство и интервенции фокусирани на траума или деца.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните општи услови:

 • дипломиран психолог или специјалист по психијатрија
 • поминати најмалку 500 часа едукација по психотерапија
 • изградени способности за тимска работа
 • изградени комуникациски способности
 • максимална посветеност кон работата
 • државјанин на Република Македонија

За работното место предност ќе имаат кандидати со:

 • сертификат за успешно завршена обука за работа со една од следните три категории: сторители на семејно насилство, жртви на семејно насилство и интервенции фокусирани на траума или деца (терапија преку игра)
 • искуство во работа со сторители или жени и деца-жртви на семејно насилство
 • искуство во граѓанскиот сектор

Најдоцна до17:00 часот на 22 јануари 2015 (четврток), заинтересираните кандидати треба да достават:

 • електронска (скенирана) копија од диплома за завршено образование
 • сертификат за терапевт или сертификат/потврда за поминати најмалку 500 часа едукација по психотерапија
 • биографија
 • писмо за мотивација
 • една препорака од претходните ангажмани како психотерапевт или од институцијата каде е завршена соодветната обука

Ве молиме во апликацијата да наведете телефон за контакт и e-mail адреса.

Документите со назнака/предмет на пораката конкурс за психотерапевт можете да ги доставите на следниов начин:
Електронски: konkurs@hera.org.mk
По факс на: 02 55 6 002
По пошта: Х.Е.Р.А. Дебарца, 56 1000 Скопје

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Истражување „Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“

„Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“ ги истражува ефектот и последиците од донесувањето на постојниот Закон за прекинување на бременоста во 2013 година, со кој се воведоа ограничувачки законски одредби и се отежна пристапот до безбеден и легален абортус во Македонија. Негативниот ефект на постојната законска регулатива […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:   Општи квалификации: Завршено високо образование Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје Државјанство на Република Македонија Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.