17.12.2015

Конкурс за вработување на правен советник на определено време

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање на правен советник.
1.Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

– Диплома од  правен факултет
– Положен правосуден испит
– Најмалку двегодишно работно искуство во нудење на правна помош на ранливи групи граѓани
– Познавање на националните механизми за заштита на човекови права и заштита од дискриминација
– Изградени  вештини за информатичка технологија (Microsoft Office)
– Одлични познавања на македонски и англиски јазик
– Самоиницијативност
– Насоченост кон навремено исполнување на зададените задачи
– Државјанство на Република Македонија


За п
редност ќе се смета:

– Работно искуство во невладиниот сектор
– Работно искуство во обезбедување на правна помош на Роми и Ромки

– Познавање и користење на механизмите за човекови права на Обединетите нации

2.Опис на работната позиција:

Вработената или вработениот ќе биде одговорна/ен за документирање на случаи на прекршување на човекови права (здравствени права, социјални, репродуктивни права) и дискриминација на претставници на Ромската заедница во Шуто Оризари. Дополнително ќе изготвува и проследува правни акти до соодветните институции.

Работниот ангажман е до 31 декември 2016 година, со осумчасовно работно време и 20 денови за одмор. Предвидената плата во НЕТО износ со покриени придонеси за здравствено и пензиско осигурување изнесува 23 700  денари.

Најдоцна до 23 декември (среда) 2015 година заинтересираните кандидати треба да достават:

– писмо за мотивација
– детална биографија
– копија од уверение за положен правосуден испит
– една препорака од претходните работни места кои потврдуваат искуство во обезбедување на правна помош на ранливи групи граѓани

Сите кандидати кои ќе ги достават бараните документи и кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на разговор. Ве молиме наведете телефон за контакт и email адреса.

Сите кандидати ќе бидат известени за резултатите од Конкурсот, по електронски пат, во рок од 8 дена по затворање на конкурсот.

Документите со назнака/предмет на пораката конкурс за правен советник можете да ги доставите на следниов начин:

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk
По пошта:  Х.Е.Р.А. ул. Дебарца 56/1-4, Скопје, со назнака (оглас за правен советник)

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Истражување „Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“

„Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“ ги истражува ефектот и последиците од донесувањето на постојниот Закон за прекинување на бременоста во 2013 година, со кој се воведоа ограничувачки законски одредби и се отежна пристапот до безбеден и легален абортус во Македонија. Негативниот ефект на постојната законска регулатива […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:   Општи квалификации: Завршено високо образование Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје Државјанство на Република Македонија Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.