05.02.2016

Конкурс за вработување координатор/ка на проект на определено време

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување Х.Е.Р.А. – објавува конкурс за вработување на определено време како замена за работничка која користи породилно отсуство од работа, на работно место со следниов опис:

Координатор/ка на проектот „Заштита од дискриминацијата на ЛГБТИ на локално ниво“ поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија, од март 2016 година до ноември 2016 година, со полно работно време од 40 работни часови.

Кандидатките и кандидатите кои ќе бидат земени предвид треба да ги исполнуваат следните квалификации и вештини:

Квалификации:

 • завршено високо образование
 • познавање на националните механизми за заштита на човекови права и заштита од   дискриминација
 • најмалку двогодишно работно искуство во граѓанскиот сектор на позиција координатор на проект
 • искуство во проект со единиците на локалната самоуправа
 • одлично познавање на англиски јазик
 • одлично познавање на работа со компјутери (Microsoft office)
 • државјанство на Република Македонија

Вештини:

 • изградени вештини за административна работа, организирање на активности и подготовка на наративни и финансиски извештаи
 • вештини за комуникација и соработка со донесувачи на одлуки
 • ефикасна организација на работното време и исполнителност
 • изградени способности за тимска работа

За работното место предност ќе имаат кандидатките и кандидатите со претходно искуство:

 • во унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје и права
 • во проекти за заштита од дискриминација на маргинализирани групи на граѓани, а особено заштита на дискриминација на ЛГБТ граѓани

Опис на работната позиција:

Вработената или вработениот ќе бидат одговорни за раководење на проект во кој треба да се зајакнат капацитетите на механизмите за заштита од дискриминација на локално ниво. Лицето ќе биде одговорно за комуникација со релевантните институции, локалните самоуправи и меѓународните партнери. Исто така, ќе организира истражување, обуки, студиска посета и медиумски кампањи.

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидати и кандидатки ќе имаат еднакви услови без оглед на етничката припадност, родовата идентификација, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа.

Најдоцна до 14 февруари 2016 (недела), заинтересираните кандидати и кандидатки треба да достават:

– биографија (во која јасно посочуваат кон бараните квалификации и вештини)

– писмо за мотивација

– една препорака од претходните работни места која потврдува работно искуство како координатор на проект

Сите кандидати кои ќе ги достават бараните документи и кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на разговор. Ве молиме наведете телефон за контакт и e-mail адреса. Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите од Конкурсот, по електронски пат 8 дена по затворање на конкурсот.

Документите со назнака/предмет на пораката конкурс за координатор на проект можете да ги доставите на следниов начин:

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk
По пошта:  Х.Е.Р.А. ул. Дебарца 56/1-4, Скопје, со назнака (оглас за координатор на проект)

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Повик за понуди: Консултант(ка) за подготовка на Стратегија и Акциски план за развој на Ресурсен центар за поддршка на социјалното претприемништво на територија на град Скопје

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање физичко или правно лице за подготовка на Стратегија и Акциски план за развој на Ресурсен центар за поддршка на социјалното претприемништво на територија на град Скопје. Ангажманот е во рамките на проектот „Отвораме можности“, поддржан од Европската Комисија во рамки на ИПА Програмата за граѓанско општество и медиуми […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.