Банер

Јавен час по Сеопфатно сексуално образование

Од 2009 ХЕРА Млади бара воведување на сеопфатно сексуално образование ...
Прочитај повеќе

Многу ветувања, никаков ефект од времените мерки!

Повеќе од 8 години 8000 жени во Шуто Оризари немаат ...
Прочитај повеќе

Заокружи 20

Како дел од проектот „Зајакнување на владеењето на правото за заедницата ...
Прочитај повеќе

Родова (не)еднаквост

„Родовата еднаквост не е нешто што не нè засега. Нееднаквоста ...
Прочитај повеќе

Законските ограничувања – безбеден и легален абортус

Под глобалното мото Разобличи ги митовите - Бори се против ...
Прочитај повеќе