05.06.2018

Повик за учество во Летна школа за социјално претприемништво

Доколку имате идеја за сопствен бизнис, а воедно сакате да помагате во општеството, социјалните претпријатија се совршена алатка за остварување на замисленото. Затоа пријавете се за учество во нашата Летна школа за социјално претприемништво и дознајте повеќе за новиот бизнис-бран што доаѓа!

Летната школа ќе се одржи од 27 август до 2 септември 2018 година во хотелот „Белведере“ во Охрид во рамки на ИПА-проектот Отвораме можности, финансиран од Европската Унија. Обучувачи ќе бидат експерти од партнерската Удруга за креативни развој (СЛАП) од Република Хрватска.

Летната школа е отворена за најмногу 20 учесници и учеснички кои ќе бидат известени за изборот најдоцна до 11 јули 2018 година. При изборот ќе имаат предност претставниците на граѓанскиот сектор и физичките лица со познавање на општествените проблеми и со силен мотив за учество. Крајниот рок за пријавување е 4 јули, а пријавата е достапна тука.

По завршувањето на Летната школа за социјално претприемништво ќе им бидат доделени сертификати за учество само на оние учесници и учеснички кои редовно ги следеле сите сесии и активно учествувале во нив.

Сместувањето и патните трошоци се покриени од страна на ХЕРА, а за дополнителни информации контактирајте ја проектната координаторка Васка Цветаноска Панова на vaska.panova@hera.org.mk.

Овој настан е организиран со помош на Европската Унија. Содржината на настанот е единствена одговорност на ХЕРА, Удруга за креативни развој СЛАП и Град Скопје и на никаков начин не може да се смета дека ги одразува гледиштата на Европската Унија.

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Прирачник за сензибилизација на семејни лекари за СРЗ на лицата со попреченост

Прирачникот за сензибилизација на здравствените работници (семејните лекари) го изготвија д-р Катерина Станкова Нинова, д-р Зоран Стојановски и Весна Матевска со цел да ја подотворат вратата за исклучително спефицична тема – сексуалноста на лицата со попреченост.

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Барање за прибирање понуди за изработка и емитување на видеоспот

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување, со поддршка од Амбасадата на Кралството Холандија во Република Македонија, го спроведува проектот „Собранието и локалната самоуправа во унапредувањето на правата на ЛГБТ луѓето“. Во рамки на овој проект се предвидени активности за зголемување на свеста на јавноста за намалување на дискриминацијата и насилството врз ЛГБТ лицата во Македонија преку реализација на […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.