30.01.2018

(Продолжен) Конкурс за вработување социјален/на претприемач/ка на определено време

Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување го продолжува рокот за конкурсот за вработување на определено време за:

Социјален/на претприемач/ка за потребите на проектот „Отвораме можности“, поддржан од Европската комисија во рамки на ИПА Програмата за граѓанско општество и медиуми 2016-2017 што дава поддршка за граѓанските организации во рамки на Акциониот план на Инструментот за поддршка на граѓанското општество 2016-2017.

Кандидатките и кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

Општи квалификации:

 • Завршено високо образование во областа на економијата или бизнис-администрацијата
 • Одлично познавање на македонскиот и англискиот јазик
 • Одлично познавање на работа со компјутери (Microsoft Office)
 • Државјанство на Република Македонија

Искуство и вештини:

 • Најмалку тригодишно работно искуство во мало претпријатие за продажба или дистрибуција на продукти
 • Експертиза во областа на социјалното претприемништво
 • Изградени вештини за административно и финансиско работење, организирање на активности и подготовка на наративни и финансиски извештаи
 • Познавање на националните политики, законодавството и праксата во делот на социјално претприемништво
 • Изградени вештини за комуникација
 • Ефективна организација на работното време, навремено исполнување на зададените задачи и самоиницијативност
 • Изградени способности за тимска работа

Предност ќе имаат кандидат(к)ите со:

 • Искуство во работа со социјално исклучени групи на граѓани
 • Искуство во социјално претпријатие
 • Посетени обуки за социјално претприемништво


Опис на работната позиција:

Вработеното лице ќе биде одговорно за спроведување и следење на активностите на проектот кои се однесуваат на обезбедување експертиза и градење вештини и знаења на учесниците во проектот за концептот на социјално претприемништво, како и за известување во однос на поставените индикатори и финансиската рамка во координација со координаторката на проектот. Ќе организира обуки и летна школа каде што ќе учествува и како обучувач, ќе учествува во работата на мултисекторска работна група, ќе учествува во подготовка на истражување, анализа на финансиска исплатливост, стратегија и акциски план, ќе учествува во изборот на подгрантисти и во понатамошното менторирање и следење на нивната работа согласно потребите на проектите. Вработеното лице ќе биде одговорно и за целосното програмско, административно и финансиско работење поврзано со социјалното претпријатие „Нега Плус“.

Работниот ангажман се однесува за период од 10 месеци со полно работно време од 40 работни часови неделно со покриени придонеси за здравствено и пензиско осигурување. Предвидената плата во БРУТО износ изнесува 700 евра во денарска противвредност.


Најдоцна до 16 февруари 2018 година (петок)
, заинтересираните кандидат(к)и треба да достават:

 • Биографија на македонски јазик (во која јасно го наведуваат претходното искуство според условите на конкурсот)
 • Писмо за мотивација
 • Една препорака од претходен работодавач за двегодишно искуство во мало претпријатие за продажба или дистрибуција на продукти

Ќе се разгледуваат пријавите само на оние кандидат(к)и кои ќе ги достават бараните документи. Оние што ќе ги обезбедат доказите за бараните критериуми, ќе влезат во потесен избор и ќе бидат повикани на разговор. Ве молиме наведете телефон и е-пошта за контакт.

Кандидат(к)ите ќе бидат известени за резултатите по електронски пат во рок од 8 дена по затворањето на конкурсот.

Х.Е.Р.А. гарантира дека сите пријавени кандидат(к)и ќе имаат исти услови при изборот без оглед на нивната етничка припадност, родова идентификација, сексуална ориентација, возраст, брачен и родителски статус, раса, попреченост или која било друга основа.

Документите со назнака/предмет на пораката Конкурс за социјален/на претприемач/ка можете да ги доставите на следниов начин:

По епошта:  konkurs@hera.org.mk
По пошта: Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување
Ул. Франклин Рузвелт 51а/26, 1000 Скопје

 

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Кои се инвестициите и минималните стандарди за заштита од родово засновано и семејно насилство?

Родово заснованото и домашното насилство се меѓу најгорливите проблеми кај нас и дел од секојдневието на многу граѓанки и граѓани. Како потписничка на Истанбулската конвенција, нашата земја има обврска ефективно да се справи со оваа состојба; едно од клучните решенија е да обезбеди основни финансиски средства и стандарди за подобрување на достапноста кон специјализираните сервиси за жртвите на овие видови […]

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

„Нега Плус“ нуди можност за работен ангажман

„Нега Плус“ e социјално претпријатие кое нуди професионална грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови, основано во рамки на ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување. За потребите на „Нега Плус“, објавуваме повик за ангажирање: две сертифицирани негувателки за нега и грижа на стари лица во домашни услови; две жени за одржување и помош во […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.