марш

Проглас за 8 Март: Ќе преживеат ли жените ...

Овој текст беше прочитан како проглас на Осмомартовскиот марш што ...
Прочитај повеќе

На шестиот марш за женски права се маршираше ...

Стотици активист(к)и, денеска по повод Меѓународниот ден на жената, се ...
Прочитај повеќе

Платформата за родова еднаквост бара од работодавачите да ...

Платформата за родова еднаквост упатува барање и апел до работодавачите ...
Прочитај повеќе

Ти не си виновна! – марш за женски ...

Овој важен Меѓународен ден за женските права и нивната благосостојба ...
Прочитај повеќе