12.04.2018

Првиот семеен центар на Град Скопје има потреба од социјален/на работник/чка

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање социјален/на работник/чка на определено време во Првиот семеен центар на Град Скопје.

Ве охрабруваме да се пријавите доколку:

 • имате универзитетска диплома од областа на социјалната работа/социјалната политика
 • имате најмалку две години работно искуство со жртви на семејно насилство/деца жртви на злоупотреба/сторители на семејно насилство
 • знаете англиски јазик
 • знаете да работите со компјутери (Microsoft Word, Excel, Power Point, Internet)
 • сте државјанин/ка на Република Македонија

Предност ќе имаат кандидат(к)ите кои:

 • завршиле постдипломски студии
 • стекнале најмалку три години искуство во граѓанскиот сектор
 • стекнале практично искуство во сервис наменет за жртви на семејно насилство (вклучително и деца)
 • имаат способности за организација и комуникација
 • изградиле способности за тимска работа
 • се максимално посветени кон работата
 • се динамични, амбициозни и самоиницијативни

Најдоцна до 17.00 часот на 22 април 2018 година (недела), заинтересираните кандидат(к)и треба да достават:

 • скенирана копија од дипломата за завршено образование
 • кратка биографија
 • писмо за мотивација
 • најмалку една препорака од претходните работни места

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидат(к)и ќе имаат еднакви услови без оглед на етничката припадност, родовата идентификација, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа.

Сите кандидат(к)и кои ќе ги достават бараните документи и кои ќе влезат во потесниот избор, ќе поминат обука по што ќе биде направен конечниот избор за ова работно место. Ве молиме да наведете телефон и е-пошта за контакт. Кандидат(к)ите ќе бидат известени за резултатите по електронски пат 7 дена по затворање на конкурсот.

Документите со назнака/предмет на пораката Конкурс за социјален работник/чка во Првиот семеен центар на Град Скопје можете да ги доставите на следниов начин:

 • Електронски: konkurs@hera.org.mk
 • По факс на: 02 55 6 002
 • По пошта: ХЕРА, ул. „Франклин Рузвелт“ бр. 51а/26, 1000 Скопје

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.