22.09.2015

Конкурс за вработување на определено време

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање на административен координатор за потребите на Секретаријатот на Националниот координативен механизам. Националниот координативен механизам (НКМ),  е мултисекторско тело основано во 2003 година со цел да ги координира активностите на национално ниво финансирани од Глобалниот фонд за ХИВ, туберкулоза и маларија и да овозможи партиципативно донесување на одлуки. НКМ вклучува претставници од владиниот и невладиниот сектор, како и донаторските агенции.
Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

– Завршено високо образование

– Најмалку 5 годишно работно искуство во координирање на комуникациски активности

– Изградени вештини за логистика и спроведување на административни задачи

– Искуство со спроведување на проекти во граѓанскиот сектор

– Изградени вештини за уредување, развој на содржини и комуникација со нови и традиционални медиуми

– Напредно користење со англиски јазик

– Насоченост кон навремено исполнување на зададените задачи

– Државјанство на Република Македонија


П
редност ќе имаат кандидати со:

– Солидно познавање на јавно- здравствени мерки за превенција од ХИВ и туберкулоза

– Напредни вештини од сферата на социјалните медиуми

– Солидни знаења за on-line  платформи за мобилизација на ресурси

– Искуство во каталогизација и издаваштво

Вработената или вработениот ќе биде одговорна/ен за организирање на логистичките и комуникациските активности. Обврските ќе бидат поврзани со логистика на состаноци и обуки, понатаму, со раководење на севкупната комуникација со јавноста и медиумите, организирање на конференции за медиуми, раководење со веб страна, платформи на социјалните медиуми, како и издаваштво.

Работниот ангажман е до март 2017 година и предвидува договор за работен однос со покриени придонеси за здравствено и пензиско осигурување.  

Најдоцна до 17.00 часот, 28 септември 2015 (понеделник) заинтересираните кандидати треба да достават:

– писмо за мотивација

– детална биографија

– една препорака од претходните работни места кои потврдуваат искуство во спроведување на комуникациски активности

Сите кандидати кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на разговор при што ќе треба да ги донесат оригиналните документи на увид. Ве молиме наведете телефон за контакт и email адреса.

Сите кандидати ќе бидат известени за резултатите од Конкурсот, по електронски пат, во рок од 8 дена по затворање на конкурсот.

Документите со назнака/предмет на пораката конкурс за  административен координатор НКМ  можете да ги доставите на следниов начин:

 

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk
По пошта:      Х.Е.Р.А. ул. Дебарца 56/1-4, Скопје, со назнака (конкурс за  административен координатор НКМ )

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Весник на жените од Шуто Оризари бр. 1

Препознавајќи ги актуелните состојби и предизвици со коишто секојдневно се соочуваат жените од Шуто Оризари при остварувањето на своите репродуктивни права, а особено Ромките како ранлива група на граѓанки, Иницијативата на жени од Шуто Оризари го издаде првиот број на Весникот на жените од Шуто Оризари за да им ги доближи овие прашања првенствено на надлежните институции и да ги поттикне […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Повик за ангажирање консултант за спроведување обуки за мобилизација на ресурси со фокус на искористување на фондовите на Европската унија

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува повик за ангажирање консултант за спроведување обуки на тема Мобилизација на ресурси со фокус на искористување на фондовите на Европската унија. Ангажманот е во рамки на проектот „Осигурување на одговорна транзиција од финансиската поддршка од Глобалниот фонд кон одржливо финансирање со средства од националниот буџет на програмите за ХИВ превенција и […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.