фемицид

Реакција: Убиството во Кочани е фемицид! Бараме преквалификување ...

Случајот на фемицид, најтешкиот вид на родово базирано насилство, кога ...
Прочитај повеќе

Реакција: Уште еден фемицид поради непостапување на институциите!

Згрозени од најновиот случај на фемицид, кога во Кочани жена ...
Прочитај повеќе

Реакција: Несоодветната квалификација не ја отсликува суштината на ...

Платформата за родова еднаквост изразува сериозна загриженост за квалификацијата на фемицидот што ...
Прочитај повеќе