пресуда

Пресудата против Аида Чоровиќ – застанување на страната ...

Феминистичката антифашистичка мрежа – ФАМа [1] изразува револт поради пресудата ...
Прочитај повеќе

Основниот граѓански суд пресуди: „Од нас за нас“ ...

На 3 февруари 2022 година, Граѓанскиот суд Скопје донесе пресуда ...
Прочитај повеќе

Собранието на РС Македонија итно да ги донесе ...

Реакција на граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост ...
Прочитај повеќе