јавно обвинителство

Реакција: Убиството во Кочани е фемицид! Бараме преквалификување ...

Случајот на фемицид, најтешкиот вид на родово базирано насилство, кога ...
Прочитај повеќе

Реакција: Каков скандал треба да се случи за ...

Нецела седмица по Осмомартовскиот марш, неажурното правосудство и Лекарската комора ...
Прочитај повеќе

Јавното обвинителство итно да го расчисти случајот „Јавна ...

Платформата за родова еднаквост денес одржа конференција за печат на ...
Прочитај повеќе