abortus

„Слобода е кога самата одлучуваш“ – кампања за ...

Денеска стартува кампањата „Слобода е кога самата одлучуваш“ со која ...
Прочитај повеќе

Закон за прекинување на бременоста од 2013 година: ...

За својата анализа, авторката Ана Мишковска Кајевска ќе рече: „Овој ...
Прочитај повеќе

За тебе се работи! – кампања на младите ...

Овогодишниот Ден на човекови права го посветуваме на женското право ...
Прочитај повеќе

Прес конференција за Глобалниот ден за безбеден и ...

Денес ширум светот се одбележува 28 септември - Глобалниот ден ...
Прочитај повеќе

[Соопштение до јавноста] Уставен судија смета дека абортусот ...

Вчера Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста ...
Прочитај повеќе

Една година од ускратувањето на женските права

Денес, на 29ти мај, се одбележува една година откако започна ...
Прочитај повеќе