Сакам да знам – Шуто Оризари

Младински центар „Сакам да знам„ – Шуто Оризари 

телефон 02/2651-955

Младинскиот Центар  „Сакам  да знам “, како дел од сервисите на ХЕРА, лоциран во амбулантата Шуто Оризари, отворен е секој работен ден од 10.00-17.00 часот, и ги нуди следниве услуги:

  • Гинеколошки прегледи и советувања (дијагностика на сексуално пренослив инфекции, администрирање на терапија и контрацепција, ехо преглед, )
  • Дерматовенеролошки прегледи (крио терапија, дијагностика на сексуално пренослив инфекции, администрирање на терапија)
  • ХИВ тестирање
  • Психо- социјални советувања
  • Општ (училишен) лекар (прегледи, совети, терапија, имунизација и систематски прегледи)
  • Врсничка едукација
  • Правен советник
  • Дистрибуција на кондоми и едукативни материјали

Распоред на услуги:

 Ден  Услуга која се дава Временски  период

Понеделник
 

 

 

Гинеколошки прегледПравен советник

 

 

15.30-17.3010.00-17.00

 

 

Вторник

 

 

 

Дерматовенеролог

ХИВ Тестирање

 

 

15.30-18.00

15.00-18.00

 

 

Среда

 

 

 

Гинеколошки преглед

Правен советник

ХИВ Тестирање

 

15.00-17.00

10.00-16.00

15.00-18.00

 

Четврток

 

 

 

Дерматовенеролог

Правен советник

Социјален работник

 

15.30-18.00

10.00-16.00

10.00-17.00

 

Петок

 

 

 

 

 

Советувања со психолог

Правен Советник

Советувалиште за превенција од дроги

Социјален работник

ХИВ Тестирање

 

 

 

10.00-15.00

10.00-16.00

14.00-17.00

10.00-17.00

15.00-18.00

 

 

 

Услугите од областа на социјалната заштита може да се добијат секој работен ден.


View Larger Map

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Истражување „Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“

„Документирање на ефектот што регресивното македонско законодавство и ограничувачките политики за абортус го имаат врз човековите права: клучни наоди и препораки“ ги истражува ефектот и последиците од донесувањето на постојниот Закон за прекинување на бременоста во 2013 година, со кој се воведоа ограничувачки законски одредби и се отежна пристапот до безбеден и легален абортус во Македонија. Негативниот ефект на постојната законска регулатива […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за координатор/ка за млади

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за:  координатор/ка за млади Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните услови:   Општи квалификации: Завршено високо образование Искуство во имплементација на проектни активности за унапредување на сексуалното и репродуктивното здравје Државјанство на Република Македонија Напредни вештини за информатичка технологија (Microsoft office, World press, платформи за […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia http://macedonia.nlembassy.org/ Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) Center for Institutional Development - CIRa http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - H.E.R.A. All rights reserved.