07.06.2019

Потпишавме Меморандум за соработка со ЗНМ

Денеска потпишавме Меморандум за соработка со Здружението на новинарите на Македонија.

Меморандумот предвидува поблиска соработка помеѓу двете организации преку организација на заеднички работилници и кампањи за улогата на новинарите и медиумите при известување за ранливите категории.

Предвидена е и заедничка изработка на анализи, истражувања и прирачници во врска со групите на ранливи и маргинализирани граѓани со посебен фокус на здравствените и социјалните права.

Соработката предвидува и можност за вклучување на новинари кои би работеле на креирање на медиумски содржини на теми кои се важни за работата на ХЕРА, а преку кои би се промовирало етичко и професионално новинарство.

Овој Меморандум е во насока на градење на партнерски односи со останатите граѓански организации со цел подобро и поквалитетно информирање на граѓаните за теми кои се од особен јавен интерес.

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Пролетна Европска недела на тестирање за сексуално преносливи инфекции

Од 17 до 24 мај ја одбележуваме пролетната Европска недела на тестирање под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“. Зошто? Затоа што сексуалниот однос треба да биде причина за уживање, не за инфекции! А тестирањето за сексуално преносливи инфекции – дел од грижата за сопственото здравје!

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Повик за понуди: Анализа на пазарот за потребата од услуги од социјалното претпријатие „Нега Плус”

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање физичко или правно лице за спроведување анализа на пазарот за воведување нова линија на услуги во рамки на работењето на социјалното претпријатие „Нега Плус”.

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.