13.10.2016

Конкурс за работен ангажман-Менаџер/ка во Прв семеен центар

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување Х.Е.Р.А.- објавува конкурс за работно ангажирање на определено време на следното работно место: Менаџер/ка во Прв семеен центар на град Скопје.

Кандидатите/ките треба да ги исполнуваат следните општи услови:

 • да поседува универзитетска диплома од областа на социјална работа/социјална политика/психологија/социологија/правни науки
 • најмалку три години искуство во работа со жртви на семејно насилство/деца жртви на злоупотреба/сторители на семејно насилство
 • познавање на англиски јазик
 • познавање на работа со компјутери (Microsoft Word, Excel, Power Point, Internet)
 • државјанин/ка на Република Македонија

За работното место предност ќе имаат кандидати со:

 • завршени постдипломски студии
 • најмалку три години искуство во граѓанскиот сектор
 • способности за организација и комуникација
 • изградени способности за тимска работа
 • максимална посветеност кон работата
 • динамичнa, амбициозна и самоиницијативна личност

Најдоцна до 17:00 часот на 20 октомври 2016 (четврток), заинтересираните кандидати треба да достават:

 • електронска (скенирана) копија од диплома за завршено образование
 • биографија
 • писмо за мотивација
 • најмалку една препорака од претходните работни места

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидати и кандидатки ќе имаат еднакви услови без оглед на етничката припадност, родовата идентификација, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа.

Сите кандидати кои ќе ги достават бараните документи и кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на разговор.  Ве молиме наведете телефон за контакт и e-mail адреса. Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите од Конкурсот, по електронски пат 7 дена по затворање на истиот.

Документите со назнака/предмет на пораката Конкурс за Менаџер/ка на Прв семеен центар на Град Скопје можете да ги доставите на следниов начин:

Електронски: konkurs@hera.org.mk
По факс на: 02 55 6 002
По пошта: Х.Е.Р.А. Дебарца, 56 1000 Скопје

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.