17.05.2018

Барање за прибирање понуди за хотелско сместување и угостителски услуги за одржување обуки

Почитувани,

Ве покануваме да поднесете понуда за обезбедување услуга – хотелско сместување и угостителски услуги за одржување обуки за потребите на проектот „Отвораме можности“, финансиран од Европската комисија во рамки на ИПА Програмата за граѓанско општество и медиуми (2016-2017) која им дава поддршка на граѓанските организации во рамки на Акциониот план на инструментот за поддршка на граѓанското општество 2016-2017 и е ослободен од данокот на додадена вредност, а се спроведува од Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Планирано е да се одржи летна школа во периодот од 27 август до 2 септември 2018 година во Охрид и околината.

Услугата ќе биде обезбедена согласно Договор кој ќе биде склучен помеѓу набавувачот и добавувачот, по изборот на понудата.

Вашата понуда би требало да ги вклучува следните податоци:

  1. Хотелско сместување (еднокреветна соба со доручек, ручек и вечера) за 24 учесници за 6 ноќевања, пристигнување на 27.08.2018 година (почнување со ручек) и заминување на 02.09.2018 година (по доручекот);
  2. Сала и кафе паузи за 24 учесници;
  3. Опрема за симултан превод за 24 учесници.


Проектот е финансиран од Европската Унија и е ослободен од данокот на додадена вредност (ДДВ).

Критериум за избор на добавувач е цената и квалитетот на услугата.

Договорен орган е Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување, ул. „Франклин Рузвелт“ 51а/26, Скопје, тел. 02/3290-395. Понудата се доставува со предавање во архивата на набавувачот Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување со адреса ул. „Франклин Рузвелт“ 51а/26, Скопје или по електронски пат на milena.papakoch@hera.org.mk.

Лице за контакт кај договорниот орган е Милена Папакоч, телефон 3292-395, факс 2556-002, електронска адреса milena.papakoch@hera.org.mk

Краен рок за доставување на понуди е 7 дена од датумот на објавата, но не подоцна од 23.05.2018 година до 16.30 часот.

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Прирачник за постапување на здравствените работници во процесот на заштита на децата од злоупотреба и занемарување

Улогата на здравствениот систем во заштитата на децата од злоупотреба и занемарување има особено значење со оглед на задачите и улогата на здравствените работници во превенцијата, откривањето, дијагностицирањето и третманот на сите облици на злоупотреба и занемарување на децата. Нивната улога е суштествена и во докажувањето и форензичката евалуација на злоупотребата и занемарувањето. Заштитата од злоупотреба и занемарување на децата е комплексен процес […]

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Барање за прибирање понуди за изработка и емитување на видеоспот

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување, со поддршка од Амбасадата на Кралството Холандија во Република Македонија, го спроведува проектот „Собранието и локалната самоуправа во унапредувањето на правата на ЛГБТ луѓето“. Во рамки на овој проект се предвидени активности за зголемување на свеста на јавноста за намалување на дискриминацијата и насилството врз ЛГБТ лицата во Македонија преку реализација на […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.