Актуелно

Новиот закон за абортус ќе значи поголема репродуктивна ...

Во морето од мислења за абортусот кај нас, постојат два ...
Прочитај повеќе

Граѓанските организации бараат итно донесување на Предлог-законот за ...

Соопштение за медиуми 28.02.2019 Предлог-законот за спречување и заштита од ...
Прочитај повеќе

Соопштение за медиуми: Граѓанските организации бараат итно донесување ...

Предлог-законот за спречување и заштита од дискриминација веќе 8 месеци ...
Прочитај повеќе

Соопштение: Бараме итно ставање на дневен ред на ...

Ние, членките на Македонската платформа против сиромаштија (МППС) и нашите ...
Прочитај повеќе

Сè што сакавте да знаете за повикот за ...

Јавниот повик до граѓански организации за доделување грантови во областа ...
Прочитај повеќе

Петгодишната неправда пред исправање: Усвојување на новиот закон ...

Невладините организации - поборници за правата на жените и за ...
Прочитај повеќе