вработена ромка

Сакаш формално да се вработиш, а не знаеш ...

Секоја година Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија подготвува ...
Прочитај повеќе

Јавен повик за ангажирање на две фокални точки ...

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување во рамки ...
Прочитај повеќе

Мониторинг на искористеност на активните мерки и услуги ...

Иако невработеноста е значителнo опадната во текот на изминатите години ...
Прочитај повеќе

Невработеноста на Ромките постојано се зголемува поради немањето ...

Иако долги години се прават напори, сепак невработеноста на Ромките ...
Прочитај повеќе

Сакаш да направиш промени? Стани дел од Групата ...

Групата за застапување за еднакви можности при вработување е составена ...
Прочитај повеќе

Краток осврт: „Вработена Ромка – силна Ромка“

Невработеноста на Ромките е долгогодишен проблем во нашата држава. Ова ...
Прочитај повеќе