медикаментозен абортус

Колумна: Медикаментозен абортус? Потпишувам со две раце.

Авторка на колумната е Нада Тофоска, социјален работник на Универзитетската ...
Прочитај повеќе

Пристапот до модерна контрацепција и до безбеден абортус ...

Граѓаните на Република Северна Македонија немаат пристап до универзална заштита ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Безбедниот абортус е основна ...

Две години по донесувањето на новиот закон за прекинување на ...
Прочитај повеќе

Што треба да знаеш за медикаментозниот абортус?

Со пилотирањето на медикаментозниот абортус на Универзитетската клиника за гинекологија ...
Прочитај повеќе

Медикаментозниот абортус отсега достапен на скопската Клиника за ...

На почетокот на годината, ХЕРА и Универзитетската клиника за гинекологија ...
Прочитај повеќе

Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и ...

Денеска е 28 септември - Светскиот ден за безбеден абортус. ...
Прочитај повеќе