8 март

Се одржа Марш за женски права под слоганот ...

На 8 март, по повод Меѓународниот ден за економска, политичка ...
Прочитај повеќе

Проглас за 8 Март: Ќе преживеат ли жените ...

Овој текст беше прочитан како проглас на Осмомартовскиот марш што ...
Прочитај повеќе

На шестиот марш за женски права се маршираше ...

Стотици активист(к)и, денеска по повод Меѓународниот ден на жената, се ...
Прочитај повеќе

Платформата за родова еднаквост бара од работодавачите да ...

Платформата за родова еднаквост упатува барање и апел до работодавачите ...
Прочитај повеќе

Осмомартовски проглас

Денеска маршираме за да покажеме дека трпението ни е на ...
Прочитај повеќе