28 септември

Пристапот до модерна контрацепција и до безбеден абортус ...

Граѓаните на Република Северна Македонија немаат пристап до универзална заштита ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Безбедниот абортус е основна ...

Две години по донесувањето на новиот закон за прекинување на ...
Прочитај повеќе

Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и ...

Денеска е 28 септември - Светскиот ден за безбеден абортус. ...
Прочитај повеќе

28 септември: Бараме нов закон за абортус – ...

Абортуси се случуваат во Шведска, Грција и Франција каде што ...
Прочитај повеќе

28 септември: Борбата за пристап до безбеден и ...

Денеска низ светот се одбележува 28 септември - Меѓународниот ден ...
Прочитај повеќе

Барања до Владата на Република Македонија и Министерството ...

По повод 28 септември – Меѓународниот ден за акција за ...
Прочитај повеќе