уставен суд

Реакција по укинувањето на Законот за спречување и ...

Уставниот суд на 14-та седница, одржана на 14.5.2020 година, донесе ...
Прочитај повеќе

[Соопштение до јавноста] Уставен судија смета дека абортусот ...

Вчера Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста ...
Прочитај повеќе