социјална заштита

Што дознавме за време на обуката на Инспекциската ...

Во земјава постојат над 80 граѓански организации кои со години ...
Прочитај повеќе

Соопштение: Ромите сè уште се соочуваат со низа ...

Поради недоверба во институциите, несоодветниот однос на вработените и нецелосните ...
Прочитај повеќе

Истражување: Искористеност на правата од социјална и детска ...

Вклучувањето во системот на социјална заштита и проширувањето на програмите ...
Прочитај повеќе

Соопштение: Бараме итно ставање на дневен ред на ...

Ние, членките на Македонската платформа против сиромаштија (МППС) и нашите ...
Прочитај повеќе

Родова проценка на социјалните политики и буџети на ...

Оваа студија за родова проценка го анализира спроведувањето на социјалната ...
Прочитај повеќе

Билтен #2: Ромски здравствен медијатор

Со цел да го подобри здравствениот и социјалниот статус на ...
Прочитај повеќе