соопштение за медиуми

Мрежата за заштита од дискриминација бара избор на ...

Мрежата за заштита од дискриминација континуирано ја следи работата на ...
Прочитај повеќе

Владата да ги гарантира есенцијалните услуги за сексуално ...

Сакаме да упатиме порака до Владата на Република Северна Македонија ...
Прочитај повеќе

Започнува пролетната Европска недела на тестирање за ХИВ ...

Од 17 до 24 мај, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, се ...
Прочитај повеќе

Собранието гласаше „за“ поголема репродуктивна слобода на жените!

Платформата за родова еднаквост го поздравува усвојувањето на Законот за ...
Прочитај повеќе

Соопштение за медиуми: Граѓанските организации бараат итно донесување ...

Предлог-законот за спречување и заштита од дискриминација веќе 8 месеци ...
Прочитај повеќе

Соопштение: Бараме итно ставање на дневен ред на ...

Ние, членките на Македонската платформа против сиромаштија (МППС) и нашите ...
Прочитај повеќе