сексуално и репродуктивно здравје и права

Многу ветувања, никаков ефект!

Повеќе од 8 години 8000 жени во Шуто Оризари немаат ...
Прочитај повеќе

Билтен #5: Ромски здравствен медијатор

Пред вас е петтото издание на Билтенот за ромски здравствени ...
Прочитај повеќе

Изјава на ХЕРА млади по повод Меѓународниот ден ...

На Меѓународниот ден на човековите права, ние, младите во ХЕРА, ...
Прочитај повеќе

Анализа – Расте смртноста на доенчиња и родилки ...

Анализата на Платформата за родова еднаквост покажува дека Македонија има највисока ...
Прочитај повеќе