родово базирано насилство

Реакција: Апатичноста кон насилството врз жените е загрижувачка ...

„19 годишна кичевчанка пријавила скопски таксист дека ја допирал по ...
Прочитај повеќе

Завршна конференција „Грижи се машки 2.0“ (видео)

На 22 ноември се одржа завршната конференција на тема „Грижи ...
Прочитај повеќе

Во борбата против насилството врз жените мора да ...

Вчера, 22 ноември, се одржа завршната конференција на тема „Грижи ...
Прочитај повеќе

Реакција: Несоодветната квалификација не ја отсликува суштината на ...

Платформата за родова еднаквост изразува сериозна загриженост за квалификацијата на фемицидот што ...
Прочитај повеќе

Интервју со Марина и Деан Ајдуковиќ: „Ако сакаме ...

Марина и Деан Ајдуковиќ се брачен и професионален пар од ...
Прочитај повеќе

Извештај од спроведениот мониторинг на имплементацијата на акцискиот ...

Родово базираното насилство (РБН) е грубо кршење на човековите права ...
Прочитај повеќе