родова еднаквост

Пристапот до модерна контрацепција и до безбеден абортус ...

Граѓаните на Република Северна Македонија немаат пристап до универзална заштита ...
Прочитај повеќе

Реакција: Македонија треба да биде општество еднакво за ...

28 јуни 2023 година - Платформата за родова еднаквост, Мрежата ...
Прочитај повеќе

Реакција: Кој му даде на Владиката концесија за ...

Платформата за родова еднаквост, независна и неформална мрежа на македонски ...
Прочитај повеќе

Ти не си виновна! – марш за женски ...

Овој важен Меѓународен ден за женските права и нивната благосостојба ...
Прочитај повеќе

25 години по Пекиншката декларација – Изјава со ...

Деновиве, нашата програмска директорка Елизабета Божиноска учествува на Регионалната конференција ...
Прочитај повеќе

Реакција на МЗД: Вознемирувачка, сексистичка и мизогина изјава ...

Мрежата за заштита од дискриминација остро ја осудува шовинистичката, сексистичка ...
Прочитај повеќе