платформа за родова еднаквост

Платформата за родова еднаквост бара од работодавачите да ...

Платформата за родова еднаквост упатува барање и апел до работодавачите ...
Прочитај повеќе

Јавното обвинителство итно да го расчисти случајот „Јавна ...

Платформата за родова еднаквост денес одржа конференција за печат на ...
Прочитај повеќе

Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и ...

Денеска е 28 септември - Светскиот ден за безбеден абортус. ...
Прочитај повеќе

Реакција на Платформата за родова еднаквост против говорот ...

Платформата за родова еднаквост остро го осудува говорот полн со ...
Прочитај повеќе

Петгодишната неправда пред исправање: Усвојување на новиот закон ...

Невладините организации - поборници за правата на жените и за ...
Прочитај повеќе

Барања до Владата на Република Македонија и Министерството ...

По повод 28 септември – Меѓународниот ден за акција за ...
Прочитај повеќе