платформа за родова еднаквост

Реакција: Апатичноста кон насилството врз жените е загрижувачка ...

„19 годишна кичевчанка пријавила скопски таксист дека ја допирал по ...
Прочитај повеќе

Реакција: Несоодветната квалификација не ја отсликува суштината на ...

Платформата за родова еднаквост изразува сериозна загриженост за квалификацијата на фемицидот што ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Правото на здравје значи ...

28 септември 2022 година - Родово праведно општество во кое ...
Прочитај повеќе

Собранието на РС Македонија итно да ги донесе ...

Реакција на граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост ...
Прочитај повеќе

Реакција: ОЈО Велес итно да ја смени одлуката ...

Во целост ја споделуваме реакцијата на граѓанските организации членки на ...
Прочитај повеќе

Реакција: Држава што не постапува е држава што ...

Платформата за родова еднаквост најостро реагира на прес-конференцијата на Лекарската ...
Прочитај повеќе