платформа за родова еднаквост

Реакција: Црквата подалеку од женските права!

Во секуларна држава, мислењето на Црквата е нерелeвантно во креирањето ...
Прочитај повеќе

Реакција: Каков скандал треба да се случи за ...

Нецела седмица по Осмомартовскиот марш, неажурното правосудство и Лекарската комора ...
Прочитај повеќе

Реакција: Жените во нашата држава го губат и ...

Платформата за родова еднаквост изразува сочувство до семејството на пациентката ...
Прочитај повеќе

Реакција за поткастот на Лазаров со гостинот Латас

Згрозени од изнесените информации и ставови од страна на новинарот ...
Прочитај повеќе

Став на Мрежата за заштита од дискриминација и ...

Од 2018 година, Мрежата за заштита од дискриминација и Платформата ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Мора да има забрана ...

Условната казна за струшкиот гинеколог кој со години работел „на ...
Прочитај повеќе