платформа за родова еднаквост

Реакција: Омаловажувањето и омразата не се патриотски вредности

Изложеноста на неточни содржини и говор на омраза, коишто сѐ ...
Прочитај повеќе

Реакција: Убиството во Кочани е фемицид! Бараме преквалификување ...

Случајот на фемицид, најтешкиот вид на родово базирано насилство, кога ...
Прочитај повеќе

Реакција: Уште еден фемицид поради непостапување на институциите!

Згрозени од најновиот случај на фемицид, кога во Кочани жена ...
Прочитај повеќе

Реакција: Функцијата градоначалник на општината не е да ...

Ние, членките на Платформата за родова еднаквост, сме згрозени од ...
Прочитај повеќе

Реакција: Кој му даде на Владиката концесија за ...

Платформата за родова еднаквост, независна и неформална мрежа на македонски ...
Прочитај повеќе

Реакција: Црквата подалеку од женските права!

Во секуларна држава, мислењето на Црквата е нерелeвантно во креирањето ...
Прочитај повеќе