насилство

Колумна: Охрабруваме пријавување или стимулираме премолчување?

Авторка на колумната е Ева Спасевска, правничка и проектна координаторка ...
Прочитај повеќе

Реакција: Бараме од надлежните институции да постапат по ...

Откако во јавноста излезе веста за 24-годишна жена од радовишкото ...
Прочитај повеќе

Во борбата против насилството врз жените мора да ...

Вчера, 22 ноември, се одржа завршната конференција на тема „Грижи ...
Прочитај повеќе

Интервју со Марина и Деан Ајдуковиќ: „Ако сакаме ...

Марина и Деан Ајдуковиќ се брачен и професионален пар од ...
Прочитај повеќе

Документ за јавни политики: Насилството врз ЛГБТИ младите ...

Во текот на 2020 година, за време на карантинот, спроведовме ...
Прочитај повеќе

Јавното обвинителство итно да го расчисти случајот „Јавна ...

Платформата за родова еднаквост денес одржа конференција за печат на ...
Прочитај повеќе