ЛГБТИ

Реакција: Расте бројот на поддржувачи на штетните патријархални ...

Слободата на говор не смее да биде изговор за манипулирање ...
Прочитај повеќе

„Нашите поддржувачи во собранието замолкнаа пред своите колеги“ ...

Во услови на високо хомофобично и трансфобично општество и исклучителна ...
Прочитај повеќе

Остра осуда на хомофобичната изјава на поглаварот на ...

На 3.10.2019г. во повеќе медиуми беа објавени написи и видео-снимки ...
Прочитај повеќе

Реакција на Националната мрежа за борба против хомофобија ...

Почитуван премиере Заев, ЛГБТИ луѓето зборот „педер“ го слушаат секојдневно; ...
Прочитај повеќе

Не суди кој кого љуби

„Не суди кој кого љуби!“ е мотото на националната кампања ...
Прочитај повеќе

Брошура за правата на ЛГБТИ луѓето

За македонските граѓани хомосексуалците се една од најмалку прифатливите групи ...
Прочитај повеќе