дискриминација

Не суди кој кого љуби

„Не суди кој кого љуби!“ е мотото на националната кампања ...
Прочитај повеќе

Ја започнуваме кампањата „Не суди кој кого љуби!“

Од денеска започнува националната кампања против насилство и дискриминација на ...
Прочитај повеќе

Соопштение за медиуми: Во пресрет на новиот закон ...

Комисијата за заштита од дискриминација утврди вознемирување и поттикнување на ...
Прочитај повеќе

Процена на знаењето, ставовите, практиките и потребите на ...

ХЕРА и Коалиција „Маргини“ спроведоа истражување со цел да ги ...
Прочитај повеќе

Потребите се човечки, а не посебни – и ...

Сексуалните права се универзални човекови права засновани на вродената слобода, ...
Прочитај повеќе

Заклучоци од конференцијата „Унапредување на заштитата од дискриминација“

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување заедно со Коалицијата Сексуални ...
Прочитај повеќе