дискриминација

Мрежата за заштита од дискриминација бара транспарентен избор ...

Мрежата за заштита од дискриминација остро ја осудува одлуката на ...
Прочитај повеќе

Мрежата за заштита од дискриминација ја осудува полициската ...

На 10.6.2020 година во повеќе медиуми беше објавен прилог во ...
Прочитај повеќе

Реакција по укинувањето на Законот за спречување и ...

Уставниот суд на 14-та седница, одржана на 14.5.2020 година, донесе ...
Прочитај повеќе

Посебните училишта ги сегрегираат учениците со попреченост и ...

Реакција на Мрежата за заштита од дискриминација за новиот Предлог-закон ...
Прочитај повеќе

Народниот правобранител со укажувања се справува со дискриминацијата ...

Во месец октомври до Народниот правобранител поднесена беше претставка против ...
Прочитај повеќе

Народниот правобранител со укажувања се справува со дискриминација ...

Во месец октомври до Народниот правобранител беше поднесена претставка против ...
Прочитај повеќе