абортус

Колумна: Смрт за фашизмот, репродуктивна слобода за нас!

Авторка на колумната е Андријана Папиќ Манчева, координаторка за комуникации ...
Прочитај повеќе

Пристапот до модерна контрацепција и до безбеден абортус ...

Граѓаните на Република Северна Македонија немаат пристап до универзална заштита ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Правото на здравје значи ...

28 септември 2022 година - Родово праведно општество во кое ...
Прочитај повеќе

Реакција до Институтот за комуникациски студии кон интервјуто ...

Почитувани, ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување чувствува ...
Прочитај повеќе

Платформа за родова еднаквост: Безбедниот абортус е основна ...

Две години по донесувањето на новиот закон за прекинување на ...
Прочитај повеќе

Медикаментозниот абортус отсега достапен на скопската Клиника за ...

На почетокот на годината, ХЕРА и Универзитетската клиника за гинекологија ...
Прочитај повеќе