10.10.2017

“Kujdes Plus” – sepse edhe romet janë të rëndësishme

Të udhëhequr nga misioni i vet social, gjegjësisht dëshira që ta përmirësojë statusin shoqëror dhe qasjen deri te të drejtat e bashkësive të margjinalizuara, HERA e hapi ndërmarrjen sociale “Kujdes Plus” që ofron kujdes profesional për pleqtë dhe personat në nevojë në kushte shtëpiake në territorin e Komunës Qendër dhe Qytetin e Shkupit.

“Kujdes Plus” e përbëjnë  dhjetë kujdestare/infermiere të nacionalitetit rom, të cilat i mbindërtuan dhe i fuqizuan njohuritë dhe shkathtësitë e tyre përmes Programit të licencuar për kujdes paliativ dhe kujdes të Ministrisë së Arsimit.

Duke u përpjekur që ta përmirësojë mirëqenien ekonomike dhe personale të romeve, të cilat janë grupe të margjinalizuara sociale dhe ekonomike në territorin e Qytetit të Shkupit, “Kujdes Plus” i bën profesionale dhe punon jashtëzakonisht me kuadër të certifikuar dhe të përkushtuar dhe siguron pako fleksible të shërbimeve, cilësia e të cilit përcillet përmes sistemit të vendosur për kontroll të cilësisë. Në këtë mënyrë “Kujdes Plus” do të sigurojë qasje deri te punësimi i vazhdueshëm dhe të ardhurat me çka do të rritet pavarësia ekonomike e romeve të margjinalizuara.

Ndërmarrja socialr “Kujdes Plus” është hapur në suaza të projektit “Fuqizimi i romeve përmes krijimit të ndërmarrjes sociale”, e financuar nga Bashkimi Evropian, në partneritet me Rrjetet e ndërmarrjeve sociale nga Franca – Insertion et alternatives – Group SOS dhe Komuna e Qendrës.

Për më tepër informata, ndiqni  Fejsbuk profilin zyrtar tl ”Kujdesi Plus“, shihni videon promovuese ose paraqituni në tel. 070 299 026.

Publikime

Fushata

Shërbimet

Puna me H.E.R.A.

Buletini për planifikim familjar Nr.8

Vitin e përmbyllim me botimin e tetë të Buletinit për planifikim familjar, të cilin ia kushtuam mungesës së paguar të lehonisë, si një nga politikat mjaft të rëndësishme që kanë potencial të madh të kontribuojnë drejt avancimit të shëndetit të nënave dhe foshnjave të sapolindura. Përmes intervistave me aktivistë dhe profesorë universitar i shqyrtuam përfitimet që i sjell mungesa dhe […]

Më tepër »

Bashkohu me ne! HERARinore

  Nëse dëshiron të mësosh më shumë rreth edukatës seksuale gjithëpërfshirëse, të bëhesh vullnetar dhe edukator, të flasësh për tema tabu, të kontribosh për të gjithë të rinjtë, të ndryshosh rrethanat, atëherë je në vendin e duhur! A dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde për diçka më ndryshe nga aktivitetet e tua të përditëshme? A dëshiron të takosh njerëz të ri, […]

Më tepër »

Shërbime falas

HERA ofron një varg shërbimesh pa pagesë, anonime dhe të besueshme nga fusha e shëndetit seksual dhe riprodhues – HIV testimi, kontrolle gjinekologjike dhe dermatologjike, ndihmë juridike pa pagesë, distribuim të prezervativëve dhe materialeve edukative, këshillime.

Më tepër »

KONKURS për praktikant në HERA

Në fund të vitit 2016 HERA filloi me programin e ri për praktikantë, që është i hapur për të rinjtë. Mundësia që të jesh praktikant te HERA hap drejtime të reja, ku të rinjtë mund të zhvillohen dhe të ndërtojnë përvojë përmes inkuadrimit në aktivitetet e përditshme të organizatës. Të rinjtë të cilët janë të interesuar të jenë praktikant në […]

Më tepër »

Partnerët


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.