Ordinanca gjinekologjike mobile

Shërbimi i Ambulancës gjinekologjike mobile për shëndet seksual dhe riprodhues (SHSR) punën që nga viti 2013. Qëllimi i këtij servisi është të përmirësohet qasja dhe cilësia e shërbimeve nga fusha e shëndetit seksuale dhe riprodhues mes grace nga popullata me qasje të vështirë (punëtoret seksuale – PS dhe personat që injektojnë drogë PID), si dhe gratë nga mjediset rurale, të cilat kanë qasje të kufizuar ose nuk kanë aspak qasje deri te shërbimet gjinekologjike.

Aktivitetet e terrenit realizohen me automjet terreni, i adaptuar në mënyrë adekuate për ofrimin e shërbimeve gjinekologjike, i pajisur me karrige gjinekologjike, EHO aparat dhe instrumentet e nevojshme mjekësore. Shërbimet gjinekologjike ofrohen nga ekipi profesionist, i përbërë prej mjekut specialist gjinekolog-obstetër dhe infermieres – obstetër.

Servisi i ambulancës mobile në punën e vet në mënyrë të rreptë i respekton parimet e vullnetarizmit, besueshmërisë, privatësisë dhe moshën. Të gjitha shërbimet ofrohen pa pagesë.

HERA i realizon aktivitetet në terren në bashkëpunim me organizatat partnere në 10 qytete në shtet: Kumanovë (shoqata PULS), Tetovë (shoqata CRUJZH), Gostivar (shoqata HELP), Ohër dhe Strugë (shoqata OPSIONI), Prilep dhe Manastir (shoqata VIA VITA), Dellçevë dhe Vinicë (shoqata KHAM), Strumicë (shoqata IZBOR). Informata të hollësishme për turnet në terren në këto qytete (dita, ora dhe lokacioni) mund të merren nga organizata qytetare lokale.

Në ambulancës mobile mund të merren këto shërbime gjinekologjike:

 • kontroll gjinekologjik
 • EHO kontroll
 • PAP test
 • testim për klamidi
 • aplikimi i spirales intrauterale
 • kontracepsion oral hormonal
 • kontracepsion urgjent
 • teste të shpejta për shtatzëni
 • trajtim pa pagesë për sëmundjet seksualisht të transmetueshme
 • këshillim për kontracepsionin modern, planifikimi i familje dhe ndërprerja e shtatzënisë
 • këshillim parandalues për HIV
 • distribuomi  prezervativëve pa pagesë, lubrikantëve dhe materialeve edukative

 

Publikime

Publikime

Fushata

Shërbimet

Puna me H.E.R.A.

Bashkohu me ne! HERARinore

  Nëse dëshiron të mësosh më shumë rreth edukatës seksuale gjithëpërfshirëse, të bëhesh vullnetar dhe edukator, të flasësh për tema tabu, të kontribosh për të gjithë të rinjtë, të ndryshosh rrethanat, atëherë je në vendin e duhur! A dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde për diçka më ndryshe nga aktivitetet e tua të përditëshme? A dëshiron të takosh njerëz të ri, […]

Më tepër »

Shërbime falas

HERA ofron një varg shërbimesh pa pagesë, anonime dhe të besueshme nga fusha e shëndetit seksual dhe riprodhues – HIV testimi, kontrolle gjinekologjike dhe dermatologjike, ndihmë juridike pa pagesë, distribuim të prezervativëve dhe materialeve edukative, këshillime.

Më tepër »

KONKURS për praktikant në HERA

Në fund të vitit 2016 HERA filloi me programin e ri për praktikantë, që është i hapur për të rinjtë. Mundësia që të jesh praktikant te HERA hap drejtime të reja, ku të rinjtë mund të zhvillohen dhe të ndërtojnë përvojë përmes inkuadrimit në aktivitetet e përditshme të organizatës. Të rinjtë të cilët janë të interesuar të jenë praktikant në […]

Më tepër »

Partnerët


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.