Мартин Нацевски

Проектен асистент

martin.nacevski@hera.org.mk

Мартин Нацевски е роден во Скопје. Постдипломските студии по меѓународно право на интелектуална сопственост ги завршува на Правниот факултет „Јустинијан први“ во Скопје со двојна диплома од Универзитетот во Стразбур. За време на постдипломските студии извршува едногодишна пракса во Канцеларијата за интелектуална сопственост на Европската Унија (EUIPO) во Аликанте, Шпанија каде што работи на организација на настани, имплементација на проекти и спроведување на истражувања.

Во досегашното искуство во граѓанскиот сектор соработувал и членувал во повеќе организации, како што се Европското здружение на студентите по право – ЕЛСА, Република Македонија, каде што бил Генерален секретар и член на Извршниот одбор. Поради големиот интерес за заштитата на човековите права, своето теориско знаење го надополнува на голем број обуки, семинари и конференции организирани од граѓанските организации во Македонија.

Досегашното искуство во државата и во странство, како и изразениот интерес за оваа област, му овозможуваат да се работи на меѓународни проекти во граѓанскиот сектор, кои имаат за цел подобрување на состојбата со човековите права и демократските процеси во Република Македонија. Од 2018 година работи во ХЕРА како проектен асистент на проект на УНФПА.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Анализа и предлог-модалитети: здравствената заштита за репродуктивното здравје во Македонија

Жените во Македонија, особено оние од социјално ранливите групи, се соочуваат со различен вид на бариери во обидот да се снабдат со услуги за репродуктивното здравје. Лошото репродуктивно здравје е причина за една третина од глобалното оптоварување со болест кај жените во репродуктивна возраст и една петтина од сите причини за глобалното оптоварување од болести кај општата популација.

Повеќе »

Чук, чук, извинете што пречам на часот, ССО кога ќе имаме?

Изминува уште една година без сеопфатно сексуално образование (ССО) во училиштата. Па, преку низа предновогодишни честитки испратени од Амстердам, Скопје, Естонија, Тирана и Данска, младите му порачаа на Министерството за образование и наука што сакаат да им донесе во новата 2019-та!

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Конкурс за ангажирање локален консултант за активности на НКМ за одржливост

Целта на ангажманот е спроведување oбуки и работилници за да се обучат невладините организации кои спроведуваат превентивни сервиси за ХИВ во пишувањето проектни апликации за дополнителни финансии од дополнителни донатори за одржливост на активностите.

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.