Кристина Плечиќ Беќарова

kristina-plekjikj-bekjarovaПрограмска раководителка

Kristina.plecic@hera.org.mk

Кристина Плечиќ Беќарова е родена во Струмица, живее и работи во Скопје. Постдипломските студии по Социјална политика и стратегиски менаџмент за одржлив развој на територии ги завршува на „Алма Матер Студиорум“- Универзитетот во Болоња, додека додипломските студии по Италијански јазик и книжевност ги завршува на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. За време на постдипломските студии ги унапредува своите знаења од областа на социјалната политика, со посебен акцент на социјалните процеси во мултикултурните општества. Теоретското знаење, надополнето со практична настава, пред с#, на бројни семинари и работилници организирани од институциите на Европската Унија како и тримесечниот стаж на Институтот за Централна, Источна Европа и Балканот, Форли и овозможи, по враќањето во Македонија, активно да се вклучи во граѓанскиот сектор како асистент на проекти финансирани од Министерството за надворешни работи на Италија.

Од 2013 година работи во ХЕРА како програмски асистент на програмата за пристап до сервиси.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Карта со оцена од заедницата #6

Картата со оцена од заедницата претставува истражување за состојбите на здравствената заштита и правата на Ромките од Шуто Оризари поврзани со услугите за планирање на родителство, услугите во текот на бременоста и по породувањето.

Повеќе »

Отворен ден ХЕРАМлади

ХЕРАМлади организираат отворен ден за сите оние кои сакаат да им се придружат! Ако си активист, ако си млад од 17-21 година, ако сакаш да дознаеш повеќе за сексуално и репродуктивно здравје, ако сакаш и твоите врсници да знаат повеќе, придружи ни се на отворениот ден и дознај повеќе! Сакаш да го искористиш твоето време за нешто различно од досегашното […]

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Барање за прибирање понуди за изработка и дизајн на двојазична веб-страница

Во рамки на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање на политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби“ што ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување го спроведува со поддршка од УНФПА, предвидени се средства за изработка и дизајн на двојазична веб-страница за Минималниот основен пакет на […]

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.