19.02.2019

Конкурс за вработување асистент/ка на проект на определено време

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за вработување на определено време за позицијата асистент/ка на проект за потребите на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање на политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”, поддржан од Фондот за население на Организацијата на Обединетите Нации (УНФПА).

Општи квалификации:

 • Завршено високо образование во областа на општествените науки или медицински науки
 • Одлично познавање на македонскиот и англискиот јазик
 • Одлично познавање на работа со компјутери (Microsoft Office)
 • Државјанство на Република Македонија

Искуство и вештини:

 • Најмалку 1 година работно искуство на слична работна позиција
 • Изградени вештини за административно и финансиско работење, организирање на активности и подготовка на наративни и финансиски извештаи
 • Изградени вештини за комуникација
 • Ефективна организација на работното време, навремено исполнување на зададените задачи и самоиницијативност
 • Изградени способности за тимска работа

Предност ќе имаат кандидат(к)и со:

 • Сензибилизираност за работа со социјално исклучени групи на граѓани и/или
 • Искуство во невладин сектор

Опис на работната позиција:

 1. Асистентот/асистентката на проект е вклучен/а во имплементација на активностите и иницијативите кои се однесуваат на проектот „Зголемување на националните капацитети за креирање и имплементирање на политики за сексуално и репродуктивно здравје на принцип на човекови права, вклучително во хуманитарни и кризни состојби”;
 1. Асистентот/асистентката на проект е вклучен/а во административно и финансиско работење, техничко и логистичко организирање на активности, работни состаноци и обуки;
 1. Асистентот/асистентката на проект е вклучен/а во процесот на прибирање податоци, како и во известувањето во однос на поставените индикатори и финансиската рамка во координација со координаторката на проектот.

Работниот ангажман е во период од 10 месеци, со работно време од 40 работни часови со вклучени придонеси за здравствено и пензиско осигурување. Предвидената плата во БРУТО износ е 650 долари според курсот предвиден од проектот (30.052,00 денари за првото тримесечје од годината).

Најдоцна до 27 февруари 2019 година (среда), заинтересираните кандидати треба да достават:

 • Биографија на македонски јазик (во која јасно го наведуваат претходното искуство според условите на конкурсот),
 • Писмо за мотивација и
 • Една препорака од претходен работодавач.

Ве молиме наведете и телефон и е-адреса за контакт.

 

Документите со назнака на ковертот/предмет на пораката Конкурс за асистент/ка на проект можете да ги доставите на следниов начин:

По електронска пошта: konkurs@hera.org.mk
По пошта:  ХЕРА, ул. „Франклин Рузвелт“ 51а/26, Скопје

 

Ќе се разгледуваат само оние кандидатки и кандидати кои ќе ги достават бараните документи. Оние кои ќе ги обезбедат доказите за бараните критериуми, ќе влезат во потесен избор и ќе бидат повикани на разговор.

Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите по електронски пат, во рок од 8 дена по затворањето на конкурсот.

ХЕРА гарантира дека при изборот сите кандидати ќе имаат еднакви услови, без оглед на етничката припадност, родовата определба, сексуалната ориентација, возраста, брачниот и родителскиот статус, расата, попреченоста или која било друга основа.

 

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.