Ева Спасевска

Ева Спасевска

Ева Спасевска

Ева Спасевска е правничка која во 2020 година дипломира на Правниот факултет при Првиот приватен универзитет ФОН – Скопје, а во 2021 година ги завршува специјалистичките студии во областа на меѓународното право и правото на ЕУ.

Станува дел од тимот на ХЕРА во 2022 година, на комбинирана позиција како координаторка на проект и правничка која нуди директна правна помош во Младинскиот центар „Сакам да знам“ – Шуто Оризари.

Цврсто верува дека за едно општество да може да се каже дека е функционално, треба да се обрне внимание дали граѓаните кои се дел од него, а особено маргинализираните групи, уживаат еднакви права и слободи.