Elizabeta Bozhinoska

Drejtor i Programit

elizabeta.bozinoska@hera.org.mk


Elizabeta Bozhinoska diplomoi në Institutin për Punë Sociale dhe Politikë, në Fakultetin Filozofik, pranë Universitetit “Shën Qirili dhe Metodi” në Shkup. Punën në HERA e filloi në vitin 2005 në suaza të Këshillimores për mbështetje psiko-sociale të personave që jetojnë me HIV, ndërsa nga viti 2007 punon si koordinator programor për HIV në zyrën administrative të HERA.

Ajo është përgjegjëse për planifikim, implementim dhe monitorim të projekteve nga fusha e HIV, me theks të veçantë të këshillimit dhe testimit vullnetar për HIV, avokim për avancimin e HIV parandalimit dhe qasjes deri te shërbimet shëndetësore dhe sociale të personave që jetojnë me HIV.

Ajo në mënyrë aktive është e inkuadruar edhe në avokimin e inkluzionit social, kryesisht të bazuar në dhunën gjinore dhe shëndetin seksual dhe riprodhues të vajzave rome.

Ajo ka përvojë shumëvjeçare në veprimtarinë hulumtuese në fushat e HIV, shëndetit seksual dhe riprodhues te personat social të përjashtuar, si dhe barazinë gjinore.

Prej vitit 2011 është anëtar i “Grupit për strategji për inkluzion në Bashkimin Evropian” në suaza të “Rrjetit evropian kundër varfërisë”.

Publikime

Publikime

Fushata

Shërbimet

Puna me H.E.R.A.

Bashkohu me ne! HERARinore

  Nëse dëshiron të mësosh më shumë rreth edukatës seksuale gjithëpërfshirëse, të bëhesh vullnetar dhe edukator, të flasësh për tema tabu, të kontribosh për të gjithë të rinjtë, të ndryshosh rrethanat, atëherë je në vendin e duhur! A dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde për diçka më ndryshe nga aktivitetet e tua të përditëshme? A dëshiron të takosh njerëz të ri, […]

Më tepër »

Shërbime falas

HERA ofron një varg shërbimesh pa pagesë, anonime dhe të besueshme nga fusha e shëndetit seksual dhe riprodhues – HIV testimi, kontrolle gjinekologjike dhe dermatologjike, ndihmë juridike pa pagesë, distribuim të prezervativëve dhe materialeve edukative, këshillime.

Më tepër »

KONKURS për praktikant në HERA

Në fund të vitit 2016 HERA filloi me programin e ri për praktikantë, që është i hapur për të rinjtë. Mundësia që të jesh praktikant te HERA hap drejtime të reja, ku të rinjtë mund të zhvillohen dhe të ndërtojnë përvojë përmes inkuadrimit në aktivitetet e përditshme të organizatës. Të rinjtë të cilët janë të interesuar të jenë praktikant në […]

Më tepër »

Partnerët


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.