Бојан Јовановски

bojan-jovanovskiИзвршен директор

Bojan.jovanovski@hera.org.mk

Бојан Јовановски е Извршен Директор на Х.Е.Р.А. од 2007 година. Дипломски студии завршува на Природно-математичкиот факултет на отсекот аналитичко-структурна хемија.

Во граѓанскиот сектор се вклучува уште во 1999 година како младински волонтер во Прва Детска Амбасада “Меѓаши“, а од 2001 година е член на Х.Е.Р.А. чии почетоци на работа се поврзани со активности за ХИВ превенција и едукација. Од 2005 година активно работи на истражувања, застапување и креирање на политики за унапредување на сексуланите и репродуктивните права, особено во сферата на младинските пријателски сервиси, пристап до контрацепција, семејно планирање и безбеден абортус. Учествува во повеќе државни комисии од интерес за ХИВ и сексуалното здравје, вклучувајќи ги Нациналната меѓуресорска комисија за ХИВ и националното работно тело за сексуално и репродуктивно здравје.

Публикации

Публикации

Кампањи

Сервиси

Работа со Х.Е.Р.А.

Стандарди и процедури за работа на Кризен центар за жртви на сексуално насилство

Од непосакувано „додворување“ и шеги со сексуална конотација до силување, кое може да го врши непознат, цела група, познато лице или член на семејството, сексуалното насилство е често застапен вид на злоупотреба и дел од проблематичната реалност на многу жени и девојчиња во светот и кај нас.

Повеќе »

„Задоволство и врски“ – SexEd 2.0

На второто издание на SexEd зборувавме за магијата на задоволството, разноликоста и филозофијата на врските – со себе и другите. Јавно отворивме многу скокотливи теми и скршивме цел куп табуа во само една вечер. SexEd 2.0 е едукативно и инспиративно патување за сите сетила, а сега во него можете да уживате и вие преку раскажувачките моќи на нашите говорници.

Повеќе »

Бесплатни услуги

ХЕРА нуди низа бесплатни, анонимни и доверливи сервиси од областа на сексуалното и репродуктивно здравје. ХИВ тестирање, гинеколошки и дерматовенеролошки прегледи, бесплатна правна помош, дистрибуција на кондоми и едукативни материјали, советување

Повеќе »

Партнери


Civica Mobilitas Opstina Centar European Delegation in Macedonia UN Women Groupe SOS CFSD Embassy of the United States Skopje, Macedonia Netherlands Embassy in Skopje, Macedonia Astra Network Град Скопје The Global Fund EGAL Коалиција СЗПМЗ Коалиција хомофобија Комерцијална банка Министерство за здравство IPPF - IPPF European Network National partnerscratic Institute NDI Национален младински совет Општина Струмица Македoнска платфoрма прoтив сирoмаштијата Радио МОФ УНФПА Фондација отворено општество – Македонија (ФООМ) http://psihologija.com.mk/
Copyright 2013 - HERA All rights reserved.